Olaplex bij Smile Kappers

Olaplex, ik denk dat er maar weinig vrouwen zijn die er nog nooit van hebben gehoord. Maar wat is het nou precies? En belangrijker nog; wat doet het nou precies? Ik vertel er je meer over in dit artikel

Hoe werkt Olaplex?
Olaplex werkt zo goed omdat het Bis-Aminopropyl Diglycol Dimaleate bevat. Zo, dat is een ingewikkeld woord…. Laten we even terug gaan naar de basis. Hoe is je haar opgebouwd?

Je haar bestaat voor een deel uit zwavelbruggen. Dit zijn vrij sterke verbindingen die de structuur van je haar bepalen. Zodra deze zwavelbruggen breken, bijvoorbeeld door (ont)kleuren, luchtvochtigheid en hittetools, krijgt je haar zichtbare beschadigingen. Je haar wordt zwakker, doffer en droger.

En dan is er Olaplex om het op te lossen! Bis-Aminopropyl Diglycol Dimaleate is een unieke, werkzame stof die verbroken zwavelverbindingen herstelt. De zwavelverbindingen keren daardoor weer terug naar hun oorspronkelijke staat. Dus ben jij je krullen kwijt? Ook die kunnen terug komen na een Olaplex behandeling!n

WANNEER HEB JE OLAPLEX NODIG?
Misschien herken je dit wel: als gevolg van chemische behandelingen, zoals het kleuren en permanenten van je haar, voelt je haar droog aan en breekt het sneller af dan voorheen. Andere boosdoeners die beschadigd haar kunnen veroorzaken zijn het gebruik van hete stylingtools óf overmatige blootstelling aan uv-straling door de zon en invloeden van chloor-en zoutwater. Pluizig, dof, glansloos en droog haar zijn hiervan het gevolg. Kies er daarom voor om je lokken te voorzien van een super healthy boost met Olaplex!

Kan ik ook slechts één product gebruiken, als ik No. 1 en No. 2 bijvoorbeeld nooit heb gebruikt?
We krijgen vaak de vraag of je ook alleen thuis No. 3 zou kunnen gebruiken, als je nooit een salonbehandeling hebt toegepast. Dit kan zeker! Ook zonder No. 1 en 2 zal No. 3 je beschadigde haar herstellen. Echter, als je ook een salonbehandeling laat toepassen zal dit een groter effect hebben. De Olaplex producten kunnen allemaal los van elkaar gebruikt worden, maar ze versterken elkaar wel en werken samen dus nóg beter.

Waarom zou ik niet voor een ander, goedkoper plex gaan?
Er zijn meerdere merken die plexen hebben ontwikkeld. Er is echter geen énkel ander product met dezelfde werking als Olaplex. Olaplex heeft patent op het unieke ingrediënt. De andere merken gebruiken daarom vaak Maleic Acid. Ook dit is goede, werkende stof die het haar sterker maakt. Het verschil is echter dat dit ingrediënt niet in staat is om de zwavelbruggen permanent te herstellen, dit ingrediënt vult enkel de gaten op.